Lia Olguța Vasilescu a rămas în afara Guvernului după ce președintele Klaus Iohannis a respins marți nominalizarea sa ca ministru al Transporturilor, dar a acceptat revocarea acesteia de la Ministerul Muncii.

De asemenea, Klaus Iohannis a respins și propunerea ca Ilan Laufer să fie ministrul Dezvoltării.

„Această remaniere este o soluție slabă. Sunt în continuare de părere că soluția corectă ar fi fost înlocuirea acestui guvern care a creat foarte multe probleme.Sunt de acord cu o remaniere. Dar în primul rând e nevoie să ne amintim că suntem în fața provocării grele a președinției UE, ea poate duce la un succes doar dacă ministerele își fac treaba și abordarea României e una coerentăE nevoi. e de miniștri care performează foarte bine.Al doilea lucru e că mai avem foarte foarte puțin timp. Deja au început vizitele din partea instituțiilor europene. Trebuie să acționăm repede.Am emis decretul de remaniere ținând cont de propunerile formulate”, a declarat Iohannis.

Se revocă din funcție miniștrii Vasilescu, Andrucșă, Bran.

Se ia act de demisia lui Mihai Fifor.

Se numesc în funcție urmptorii: dl Leș la Apărare, Budăi la Muncă, Bădălău la economie, Breaz la Cultură, Petrescu la Comunicații, Matei la Sport.

Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuzate (Lia Olguța Vasilescu la Transporturi și Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării).

SURSA: g4media.ro