Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că dacă șeful statului va relua aceleași motive pentru a invoca refuzul celor doi miniștri, atunci Executivul ”nu poate decât să sesizeze CCR” pentru a constata existența unui conflict juridic de natură constituțională.

”După ce vom vedea că răspunsul președintelui va fi același cu cel pe care l-am mai primit, nu avem decât să sesizăm Curtea Constituțională. Mai întâi să vedem motivele refuzului, care sunt foarte importante și pentru noi, dar și pentru președinte”, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general al Guvernului, Toni Greblă.

Alți membri ai PSD au vorbit despre suspendare, deși în acest context nu s-ar justifica. Mai mult decât atât, o astfel de acțiune nu ar face altceva decât să crească imaginea actualului președinte care ar deveni imediat victimă.

PSD insistă cu cele două propuneri și în momentul de față nu doresc să renunțe nici la Lia Olguța Vasilescu și nici la Mircea Drăghici. Așa că vor încerca din nou să-i impună. O alternativă o reprezintă și Claudiu Manda, care ar putea să o înlocuiască pe partenera sa de viață la unul dintre cele două ministere pentru care a fost în joc. Interesant este de văzut cât timp ca continua Klaus Iohannis cu acest joc de-a șoarecele și pisica. Scopul este în mod cert crearea unor tensiuni în interiorul PSD, în vederea campaniilor electrorale ce se apropie.