Circulaţia tramvaiului va fi suspendată în această vară, circa o lună, pentru finalizarea lucrărilor pe două mari şantiere de infrastructură: la Pasajul Ciurel şi la Metroul de Drumul Taberei.

Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Bucureşti este cea care va aproba oprirea temporară a circulaţiei tramvaiului 41. Cel mai probabil, lucrările vor fi terminate până în toamnă.

„Acum se fac pregătiri pentru închiderea provizorie a circulaţiei tramvaielor, pentru plasarea tablierului peste Şoseaua Virtuţii. RATB va trebui să mai facă o deviere de circulaţie la Parc Drumul Taberei, pentru metrou. Încearcă să le coordoneze pe amândouă, să se facă în acelaşi timp închiderea de acolo şi cu devierea circulaţiei şi oprirea de aici, pentru creşterea siguranţei, pentru a evita orice acciden”, spun surse citate de Economica.net.

Linia 41 a fost înfiinţată iniţial în 1982 pentru a face legătura între Piaţa Presei şi Crângaşi, în 1985 a fost prelungită până în Militari iar în 1987 a fost prelungită pe traseul actual Piaţa Presei – Ghencea.

Tramvaiul 41 este cea mai utilizată linie a Societăţii de Transport Bucureşti (fosta RATB) şi una dintre cele mai eficiente mijloace de transport în comun din ţară.