Mai exact, vehiculele pe benzină fabricate înaintea anului 2000 şi cele diesel mai vechi de anul 2006, care reprezintă 17% din parcul auto al Madridului, nu au voie să circule în interiorul oraşului sau pe centura capitalei. 

Această interdicţie corespunde nivelului doi al planului de măsuri anti-poluare în vigoare începând cu luna octombrie. Este pentru prima dată, de la adoptarea acestui plan, când se activează nivelul doi. Nivelul unu prevede limitarea vitezei de circulaţie pe şoseaua de centură. 

Municipalitatea a anunţat miercuri la prânz că interdicţia de circulaţie a maşinilor va fi ridicată joi, odată cu diminuarea poluării şi îmbunătăţirea condiţiilor atmosferice. 

La finalul lunii noiembrie, administraţia de stânga a Madridului a inaugurat un alt sistem drastic de restricţionare a traficului automobilelor, care vizează centrul istoric, în scopul reducerii cu 40% emisiilor. 

Madridul merge astfel pe calea deschisă de alte oraşe europene, dar într-un mod mai restrictiv. 

La Londra, Stockholm sau Milano, automobilele au în continuare acces în centrul istoric al oraşelor, în schimbul plăţii unei taxe.AGERPRES