Revolut a anunţat introducerea de taxe pentru utilizatorii de conturi gratuite, lucru ce a supărat mulţi dintre utilizatori.

Astfel, Revolut va introduce comisioane valutare pe 12 august 2020. Începând din acea zi, trimiterea de bani în străinătate va costa 1 franc elveţian (1,06 USD) pentru o tranzacţie în moneda ţării respective, 4 franci pentru tranzacţii în dolari şi 6 franci în orice altă monedă – de exemplu, dacă doriţi să trimiteţi lire sterline către cineva din Brazilia.

Nemulțumire pentru clienți

Mai mult, limita superioară a comenzilor de schimb gratuit va fi redusă la 1.250 de franci, iar procentul perceput pentru comenzile în weekend a crescut la 1 la sută de la 0,5 la sută.

Acest lucru va supăra un procent substanţial al clienţilor băncii.

Majoritatea clienţilor Revolut au folosit serviciile băncii digitale pentru a efectua plăţi externe tocmai pentru că erau mici costurile, iar comisioanele erau aproape inexistente, scrie adevarul.ro, citând presa internațională.

”Am discutat cu mii dintre voi despre cum vă putem ajuta să obţineţi şi mai mult din banii dvs.”, își justifică Revolut decizia, în scrisoarea către clienți.

Modificările pentru România

În România, utilizatorii Revolut au fost informaţi în urmă cu câteva zile că limitele tranzacţiilor pentru conturile Standard vor fi modificate de pe 12 august.

Iată cele mai importante schimbări anunţate: Echipele de suport vor putea să oprească o tranzacţie mai rapid dacă ai trimis banii către un cont greşit, astfel încât să poţi avea banii înapoi şi să-i trimiţi cui trebuie.

Limita de schimb valutar va fi de 5.000 de lei în fiecare lună, conform datelor Revolut aceasta fiind o cifră care nu e atinsă de majoritatea celor care au contul standard.

Peste această limită, fee-ul va fi de 0,5% pentru fiecare tranzacţie. Conturile Premium şi Metal vor avea schimb valutar nelimitat ca şi până acum. Pentru schimburile valutare din weekend procentul va fi schimbat de la 0,5% la 1%, Revolut spunând că acest comision acoperă anumite riscuri privind mişcările neaşteptate ale pieţei, ca în ultima perioadă.

Ratele de schimb interbancar vor fi păstrate în timpul săptămânii ca şi până acum.

A doua cea mai mare piață

Transferurile către alţi utilizatori Revolut, transferurile interne şi cele de euro vor rămâne gratuite, dar pentru transferurile către o altă ţară vei avea o singură tranzacţie gratuită, iar ulterior vei fi taxat cu 2,5 lei pentru fiecare plată făcută către altă ţară.

Dacă faci un transfer către un cont din altă ţară, dar nu în moneda naţională, va exista o taxă de 15 lei pentru transferuri în dolari (de exemplu să transferi dolari către un cont de lei) şi 25 de lei pentru transferuri non-USD, adică lire sterline către lei, de exemplu.

Schimbările vor avea loc de la 12 august în mod automat pentru toate conturile standard. Comisioanele percepute in Romania pot fi verificate AICI.

Trebuie precizat că România este a doua cea mai mare piaţă Revolut după Marea Britanie, ocupând a doua poziţie şi în topul pieţelor cu cea mai rapidă creştere, urmată de Franţa, Polonia şi Irlanda.

Spre finalul lunii februarie, Revolut anunţa că a depăşit pragul de 1 milion de utilizatori în România, după o creştere de 400% în a doua jumătate a anului 2019.