Fiecare grupă de sânge în parte are caracteristicile ei, fiind importantă pentru fiecare persoană. Anumiți indivizi sunt mai predispuși în fața unor boli tocmai din cauza grupei pe care o au, scrie noi.md. 

Astfel, cei care grupa de sânge 0I au o personalitate puternică, dar și un spirit de competiție ridicat. Ei sunt făcuți să fie lideri, iar în anumite cazuri pot fi aroganți, dar și egoisti. În ceea ce privește dieta ideală pentru care au această grupă de sânge, ea trebuie să fie bogată în proteine și săracă în carbohidrați, recomandată fiind carnea de pui.

Pentru această grupă de sânge se recomandă exerciții aerobice care pot combate stresul și insomnia. Bolile la care sunt predispuse aceste persoane sunt alergiile, ulcerul, dar și artrita.

Persoanele care au grupa de sânge A II au o personalitate sensibilă și delicată. Se adaptează foarte ușor în orice situație și au grijă să evite mereu situațiile conflictuale, fără a se îngrijora. În ceea ce privește dieta ideală, aceștia trebuie să consume legume proaspete din abudență, dar și cereale și paste făinoase, carnea și produsele lactete, trebuind evitate.

În cazul acestor persoane sunt recomandate exerciții de relaxare, precum yoga. Cei care au acestă grupă de sânge prezintă potențiale riscuri de sănătate în fața cancerului și a bolilor de inimă.

Bolile la care sunt predispuse persoanele cu grupa de sânge A B III

Indivizii care au grupa de sânge A B III au o personalitate echilibrată, creativă și totodată flexibilă. În unele cazuri acestea pot fi superficiale sau aroganta. În ceea ce privește alimentația lor, ele trebuie să limiteze consumul de cereale, dar și de fructe de mare sau linte, aceste alimente ducând la îngreunarea digestiei în cazul lor. Pentru cei care au acestă grupă de sânge se recomandă exerciții fizice precum aerobic și yoga. Pentru ei, bolile care prezintă un risc sunt diabetul, scleroza în plăci, dar poliatrită reumatoidă.

O altă grupă de sânge este AB IV, ea fiind foarte rară, iar persoanele care o au au o charmismă deosebită. Se bucură de un farmec și de o popularitare aparte, având posibilitatea de a fi lideri spirituali sau vindecători. În cazul lor, dieta ideală are la bază carne de pește. Ei trebuie să evite ceapa, grăsimile saturate, dar și carnea de vită, șunca și fasolea uscată.

Pentru ei sunt recomandate exercițiile fizică de gimnastică aerobică, dar și tehnici de relaxare precum yoga. Potențialele riscuri de sănătate pentru cei cu grupa AB IV le reprezintă o combinație între factorii de risc pentru grupele A și B, menționând că tipul AB este mai activ și mai puternic decât tipul A.