Ducessa de Sussex, Meghan Markle, a fost prezentă la meciul bunei sale prietene Serena Williams împotriva Carlei Suarez Navarro, pentru optimile de la Wimbledon. Prezența acesteia a iscat destule controverse însă, situația fiind catalogată drept ”absurdă” de multi jurnaliști britanici.

Deși meciul de tenis s-a desfășurat pe o arenă de 12 mii de locuri și a fost transmis live pentru milioane de telespectatori, bodyguarzii ducesei au interzis spectatorilor să o fotografieze pe aceasta sau în preajma acesteia. Aceștia au motivat acest lucru prin faptul că Ducesa de Sussex se află într-o apariție privată, deși evenimentul se desfășura într-un loc deschis publicului larg.

Vedeta BBC, Sally Jones, în vârstă de 64 de ani, a povestit situația jenantă în care a fost pusă atunci când i s-a atras atenția că nu poate să facă poze în apropierea ducesei.

„Harry şi Meghan se văd mai mult ca celebrităţi de prim-plan decât ca reprezentanţi ai casei regale care îşi îndeplinesc sarcinile. Erau peste 200 de fotografi care îi făceau poze, dar oamenii de ordine au venit să-i atragă atenţia unei bătrânici ca mine – este mai mult decât ridicol şi într-un contrast imens faţă de atitudinea Ducelui şi Ducesei de Cambridge (William şi Kate – N.R.)”, a declarat Sally Jones pentru Daily Mail.

Situația a fost comentată și de jurnalistul Piers Morgan în emisiunea sa „Good morning Britain” care a catalogat-o drept ridicolă.

„Să fii într-o ieşire privată la Wimbledon? Este ridicol! E ipocrizie pentru că ei nu sunt persoane private, sunt Ducele şi Ducesa de Sussex! Noi plătim pentru vilele lor”.