Un nou focar de pestă a fost confirmat în Olt, de data asta la ferma deputatului PSD Alexandru Stănescu, fratele fostului vicepremier Paul Stănescu, intrând în zona de supraveghere, cu toate restricţiile care se impun.

Exploataţia comercială de suine cuprinsă în zona de supraveghere, aparţine familiei deputatului Alexandru Stănescu, fiind cea mai mare din zona Corabia, cu o capacitate de aproximativ 3.000 capete.

Din fermă nu mai pot pleca animale, iar planul de măsuri presupune de asemenea controale zilnice şi măsuri suplimentare de siguranţă. În zona Corabia au mai fost confirmate anterior, în alte două etape, focare de pestă porcină africană, scrie Cancan.ro.

În zeci de localităţi din Olt se menţin la această dată restricţii impuse de evoluţia celor 61 focare de pestă încă active (din cele 125 confirmate în acest an).

Alexandru Stănescu este la al doilea mandat de deputat în Parlamentul României, fiind ales pe listele PSD. Politicianul conduce Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților.


Te-ar putea interesa și: