Curtea de Apel București a decis zilele trecute, mai exact joi, 14 octombrie, să-i dea câștig de cauză jurnalistului TVR Ionuț Cristache. Procesul, care a avut ca obiect „acțiune în răspundere delictuală”, a fost deschis împotriva liderului PNL Rareș Bogdan și a jurnalistului Oreste Teodorescu, precum și a societății de televiziune Realitatea Media SA.

Ionuț Cristache câștigă în fața lui Rareș Bogdan

„Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa apelată, în sensul că: Obligă pe pârâtul Alexandru Oreste Teodorescu Scarlat să plătească reclamantului suma de 10.000 lei cu titlu de daune morale. Menţine restul dispozițiilor sentinței. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre  1358/2021  14.10.2021”, au transmis judecătorii, potrivit justnews.ro.

Instanța a modificat daunele morale

Astfel, instanța de apel a modificat, prin decizia sa, doar cuantumul daunelor morale pe care Oreste Teodorescu ar urma să i le plătească lui Ionuț Cristache, dacă sentința va rămâne definitivă. Rareș Bogdan are 10.000 de lei de plată, iar Oreste vreo 30.000 de lei.

„Tribunalul București a decis, în primă instanță, să-l oblige pe pârâtul Alexandru Oreste Teodorescu Scarlat la plata către reclamantul Ionuț Cristache a sumei de 30.000 lei cu titlu de daune morale. De asemenea, instanța a hotărât să-l oblige și pe pârâtul Rareş Bogdan la plata către reclamant a sumei de 10 000 lei cu titlu de daune morale. La rândul său, pârâta Realitatea Media SA a fost obligată la redarea conținutului dispozitivului prezentei hotărâri în cadrul emisiunii ,,Jocuri de putere,, difuzată de postul Realitatea TV în termen de 10 zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, arată hotărârea din primă instanță.

De ce i-a dat Cristache în judecată

Se pare că jurnalistul Ionuț Cristache i-a dat în judecată pe Rareș Bogdan și Oreste Teodorescu, asta după ce aceștia l-au numit ”slugă absolută” în emisiunea “Jocuri de putere” de la Realitatea TV.

Scandalul a început după ce Rareș Bogdan l-a acuzat pe Ionuț Cristache de faptul că urmărește anumite interese politice și nu este echidistant, deși are o emisiune la televiziunea publică.

„La televiziunea națională este un băiețaș plecat de la Antena 3 și care îi cântă de parcă este sluga absolută. Nu știu cum îi țin ăia acolo. Eu nu am văzut în viața mea așa ceva. La televiziunea națională ar trebui să fie cei mai echidistanți. E sluga absolută”, declara atunci actualul europarlamentar și lider PNL Rareș Bogdan.