De acum, orice medic poate să te trimită la o examinare mai complexă dacă va observa o problemă de sănătate care nu permite deținerea permisiului de conducere.

Totuși, proiectul nu arată ce se va întâmpla în cazul în care șoferul refuză să meargă la o clinică pentru a efectua controlul.

Respins de Senat, proiect de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost adoptat de deputați.

„Orice medic, atunci când constată că un conducător de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, aflat în evidența sau în îngrijirea sa, prezintă afecțiuni medicale (…), este obligat să emită bilet de trimitere către o unitate de asistență medicală autorizată (…), cu diagnosticele constatate și cu datele de contact ale unității medicale în care medicul trimițător își desfășoară activitatea și să consemneze acest lucru în fișa medicală a conducătorului”, s earată în proiect.

Șoferii sunt obligați să efectueze această vizită în trei zile de la trimitere.

În cazul în care șoferul nu va fi găsit apt pentru a conduce, poliția îi va suspenda permisul. Conducătorul trebuie să predea actul în trei zile de la data comunicării.

Șoferii pot recupera permisul doar în cazul în care vor urma un tratament și se vor vindeca.

Medicii care nu respectă noile reguli vor primi și ei amenzi usturătoare.