Liderul USR a mărturisit că i-a propus fostei șefe DNA să intre în partidul său, dacă va dori să iasă din magistratură.

”Da, i-am spus doamnei Kovesi acum un an și ceva că, în măsura în care vrea să iasă din magistratură, poate să vină în USR. Despre subiectul prezidențialelor, nu a existat nicio discuție, în niciun moment.”, a spus Barna.

Despre o candidatură la prezidențiale a lui Kovesi din partea USR, Barna a spus: Orice membru al USR poate să fie un candidat la un moment dat, tocmai pentru că avem o democrație reală în partid.

Președintele USR a anunțat că nu îl susține pe Iohannis la prezidențiale și că vor avea propriul candidat.

”Motivul este chiar în intervenția președintelui de după rezultatul alegerilor de duminică. A spus că societatea românească dă credit unei forțe politice noi, Alianța USR-PLUS, care iată beneficiază de susținere. Președintele a apreciat tocmai faptul că s-a dovedit că o structură real nouă politică, și nu o eternă aripă tânără a vechilor partide. Din această perspectivă noi am promis că vom veni cu candidați proprii. Nu e nicio frondă împotriva lui Klaus Iohannis.”. a declarat Barna.

Cine va fi candidatul?

”Cum a declarat Dacian Cioloș, e și poziția mea: vom alege candidatul care e cel mai util pentru proiectul nostru de a guverna în 2020. Nu exclud să fiu eu candidatul, în politică nimic nu trebuie exclus.”. a mai spus acesta.