Kremlinul a confirmat luni că trupele ruse au observat avioane americane în zona unde SUA susţin că a fost ucis liderul grupării jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, contrazicând practic Ministerul rus al Apărării care cu o zi în urmă afirmase că nu a fost observat niciun avion american în sectorul respectiv, potrivit dpa, Interfax şi RIA Novosti.

‘Militarii noştri au văzut într-adevăr avioane americane şi drone în zonă, care ar fi putut să acţioneze acolo’, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, adăugând că, dacă într-adevăr această informaţie despre lichidarea lui Abu Bakr al-Baghdadi se confirmă, atunci în general se poate vorbi despre o ‘contribuţie serioasă a preşedintelui SUA (Donald Trump) în lupta împotriva terorismului internaţional’.

Ministerului rus al Apărării ceruse anterior ca SUA să prezinte probe privind anihilarea liderului Statului Islamic, susţinând că nu dispune de o informaţie veridică despre desfăşurarea operaţiunii privind eliminarea (pentru a câta oară?!) a lui Abu Bakr al-Baghdadi, conform RIA Novosti.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat duminică eliminarea liderului Statului Islamic în cursul unei operaţiuni militare a SUA în nord-vestul Siriei.

”Nu a murit ca un erou, a murit ca un laş”, a spus el, adăugând că liderul islamist şi-a detonat ”vesta” cu explozibili pe care o avea asupra sa în timp ce se refugiase într-un tunel cu trei dintre copiii săi, care au murit împreună cu el, a adăugat preşedintele american. ‘Capturarea sau uciderea lui Al-Baghdadi a fost prioritatea absolută a administraţiei mele’, a afirmat Donald Trump, potrivit AFP.