Refuzată la Transporturi și propusă la Dezvoltare, Lia Olguța Vasilescu poate primi o nouă lovitură de la Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcția de ministru al Muncii ce o viza pe Lia Olguța Vasilescu, dar a refuzat să îl semneze pe cel prin care ar fi fost numită la Ministerul Transporturilor.

Liderii social-democrați, în frunte cu Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, au organizat o ședință de urgență, în sediul central al partidului, în care au stabilit că Lia Olguța Vasilescu va fi propusă la Ministerul Dezvoltării, iar Klaus Iohannis ar fi obligat, așa cum arată o decizie CCR, să o numească, neputând refuza pentru a doua oară.

În decizia CCR se specifică faptul că președintele nu poate refuza decât o singură dată în cazul în care postul este vacant. Ori, postul de ministru al Dezvoltării nu e vacant, iar președintele poate invoca acest motiv în a doua refuzare, urmând ca Lia Olguța Vasilescu să rămână, în continuare, în afara Guvernului. La Dezvoltare, titular este Paul Stănescu, marele adversar al lui Dragnea. De altfel, Iohannis a refuzat să semneze și decretul prin care Stănescu era remaniat, așa cum se stabilise în CEX al PSD, scrie stiripesurse.ro.