Liderul PRO România, fostul premier Victor Ponta, critică dur Guvernul Orban pentru decizia de asumare a răspunderii pentru bugetul pe 2020. Ponta sublinează faptul că acest lucru nu s-a întâmplat până acum în ultimii 30 de ani. De asemenea, acesta punctează faptul că totul se taie dar se spune că se va incasa mai mult.

„Deși sunt deputat ales al acestei țări nu pot să fac nimic. Adică, nu se dezbate bugetul, doar luăm act de buget, ceea ce în 30 de ani nu s-a întâmplat. M-am apucat să-l citesc și lucrurile stau așa. Se umflă veniturile. Față de bugetul de anul acesta făcut de dl Teodorovici, pe care l-am criticat, dl Cîțu pune mai mult decât a pus dl Teodorovici, în condițiile în care s-au scos supraacciza, în condițiile în care nu se pune nicio taxă suplimentară. Totul se taie și tu vii și spui că încasezi mai mult. Un lucru neadevărat.

Mai mult, Guvernul își angajează răspunderea pe modificarea OUG114, care a fost o ordonanță rea din multe puncte de vedere, dar care avea și lucruri bune. Am văzut că lucrurile bune se taie și lucrurile rele se accentuează. (…) Seamănă cu situația din 2009-2010 și mi-e teamă că asta e direcția în care vom merge”, a spus Ponta la România TV.