Secretarul General al Guvernului, Toni Greblă, a fost achitat joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sentința de definitivă.

”Voi trage niște concluzii, însă nu la cald. A fost o lungă așteptare, este cel mai mare chin pentru un om, pentru familia lui. Soția a primit vestea cu ușurare, dar toți acești ani de chin nu știu cum am putea să îi recuperăm” a spus Toni Greblă la Antena 3.

Completul de cinci judecători care a dat verdictul a fost format din Ioana Bogdan. Francisca Vasile, Silvia Cerbu, Hermina Iancu şi Mirela Popescu. Decizia a fost luată după trei amânări.

La ultimul termen din proces, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut ca Toni Greblă să fie condamnat la închisoare cu executare, fără să individualizeze.

În primă instanţă, pe 11 mai 2018, un complet de trei judecatori de la Instanta supremă l-a achitat pe Toni Greblă pentru acuzaţii de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii.

DNA a acuzat că, în perioada 2010 – 2015, Toni Greblă, aflat în exercitarea funcţiilor de senator (2010 – 2013) şi judecător la Curtea Constituţională (2013 – 2015), a pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină, cu titlu de foloase necuvenite, folosinţa gratuită, service-ul şi asigurarea pentru un autoturism marca BMW Seria 5, în echivalent de 56.070 de euro. De asemenea, Toni Greblă este acuzat că ar fi primit folosinţa gratuită a unui post telefonic înregistrat pe o firmă, în cuantum de 24.648 lei; suma de 1.200 de lei; materiale electorale pentru campania privind alegerile parlamentare din 2012 pentru lipirea a 20.000 de afişe şi alte materiale electorale, în cuantum total de 8.973 lei.