În așteptarea unei decizii finale, o publicație din Turcia anunță că producătorul a luat în final o decizie.

Volkswagen a ales Turcia ca gazdă pentru o uzină în Estul Europei, în defavoarea României și a Bulgariei, potrivit mai multor surse. Constructorul va produce la noua facilitate Skoda Karoq și Seat Ateca.

Astfel, grupul Volkswagen ar urma să construiască o uzină în Turcia pentru a produce mai multe modele, printre care Skoda Karoq și Seat Ateca. Informația este anunțată de publicația turcă în limba engleză Daily Sabah, fără a cita vreo sursă.

Publicația nu menționează că în decizia grupului ar fi fost luată în calcul și România. Daily Sabah notează că Volkswagen a luat această decizie mulțumită experienței pe care o are Turcia în producția de mașini, având în vedere că mai mulți constructori au uzine aici: Renault, Toyota, Ford, Fiat, Hyundai și Honda.

Jurnaliștii turci vorbesc și de faptul că decizia VW de a investi în Turcia vine ca o normalizare a relațiilor dintre Turcia și Germania.

Noua uzină ar urma să fie inaugurată în anul 2022. Noua unitate din Europa de Est ar urma să aibă 5.000 de angajați și vor fi produse SUV-urile Skoda Karoq și Seat Ateca, care în prezent sunt fabricate la Kvasiny, Cehia.

Pe 18 noiembrie, șeful grupului Volkswagen AG, Herbert Diess, declara că producătorul auto caută un loc pentru o nouă fabrică multibrand în Europa de Est.