Premierul Viorica Dăncilă este nevoită să ceară sprijinul UDMR pentru a asigura supravieţuirea Guvernului său, având în vedere că parteneriatul cu ALDE devine din ce în ce mai incert, notează b1.ro. Dacă formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu iese de la guvernare, soarta guvernului Dăncilă este în mare pericol, iar salvarea ar putea veni de la UDMR. Viorica Dăncilă se vede nevoită să poarte discuţii cu formaţiunea condusă de Kelemen Hunor şi este posibil să fie forţată să facă noi concesii în favoarea maghiarilor.

„O să discut şi cu domnul Kelemen Hunor. Este normal să discut cu toţi liderii politici. Aşa este undeva unde într-adevar vrei să obţii consens şi vrei să discuţi cu toţi cei care acceptă un dialog. Cu cei care nu îl acceptă e foarte greu să intri într-o discutie în care auzi numai ţipete şi urlete”, a declarat premierul Viorica Dăncilă,  fiind întrebată de jurnalişti dacă intenţionează să negocieze pentru susţinerea Guvernului său de către parlamentarii UDMR.

În ultima vremea, coaliţia PSD-ALDE a fost măcinată de numeroase divergenţe. Principala problemă priveşte alegerile prezidențiale din luna noiembrie, acolo unde Călin Popescu-Tăriceanu vrea să fie desemnat candidat unic al coaliţiei de guvernare. Partidul Social Democrat nu a fost încântat de o asemenea variantă şi preferă să meargă pe varianta unui candidat propriu, chiar în persoana Vioricăi Dăncilă, prim-ministru şi preşedinte al PSD.