„Motivarea refuzului de numire a celor doi miniștri nu are de-a face cu legea” – spune Toni Greblă.

”În plus, a apărut decizia CCR care, chiar dacă interpretează Constituția îl obligă pe președinte la a respecta o anume modalitate de rezolvare a acestei situații. Așa că vom reitera propunerile de numire a celor doi în funcțiile de miniștrii. Iar dacă președintele va refuza, vom sesiza CCR. ”
Responsabilul guvernamental a adăugat că propunerea va fi trimisă lui Klaus Iohannis cel mai probabil, chiar astăzi.
Vă reamintim, la prânz, șeful statului a anunțat că a respins cele dou[ propuneri ale Guvernului întrucât, citez, “ nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs”.

Cele două ministere nu au șefi plini de la începutul anului.

La  3 ianuarie, președintele Iohannis a semnat decretele pentru constatarea vacanţei portofoliilor de la Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, după ce în noiembrie, miniștrii Lucian Şova și Paul Stănescu au demisionat din Guvern.
O zi mai târziu, șeful statului a anunţat că va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, respectiv Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici.

Ulterior, Guvernul i-a propus interimari pentru aceste portofolii pe miniştrii Eugen Teodorovici şi Rovana Plumb, iar preşedintele Iohannis a semnat decretele.

SURSA: EUROPA FM