Legea adoptată luni de Senat, care permite închisoarea la domiciliu pentru pedepsele sub 5 ani, se întoarce la reexaminare în comisii deoarece a fost ignorată o decizie a Curții Constituționale. Dezvăluirea a fost făcută de senatorul USR Mihai Goțiu pe pagina sa de Facebook.

Propunerea legislativă a fost declarată neconstituțională de două ori, prima dată pe 04.07.2018, în urma sesizării ÎCCJ, a doua oară pe 18.09.2018, în urma sesizării Președintelui României.

Parlamentarii Puterii n-au mai așteptat motivarea celei de-a doua decizii a CCR și au forțat trecerea propunerii legislative prin Comisia Juridică și prin plenul Senatului. Majoritarii de la PSD și ALDE „au decis să înfrângă în fața întregii națiuni și să se mai acopere de penibil încă o dată”, scrie Goțiu pe Facebook.

Cum graba a fost mare, Șerban Nicolae și Călin Popescu Tăriceanu n-au mai așteptat motivarea celei de-a doua decizii a CCR și au forțat trecerea propunerii legislative prin Comisia Juridică și prin plenul Senatului. Degeaba colegul meu de la USR George Dircă le-a atras atenția, luni, în timpul dezbaterilor din plen, că trebuie așteptată și motivarea celei de-a doua decizii a CCR, că majoritarii de la PSD și ALDE au decis să înfrângă în fața întregii națiuni. Și să se mai acopere de penibil încă o dată.

Din toată povestea asta, rămâne o singură morală: o fi știind Liviu Dragnea ceva de se dau așa de ceasul morții slugarnicii lui din partid și Parlament să adopte aberația asta cu executarea pedepsei cu închisoarea la domiciliu. Parcă văd că la reexaminare se mai bagă un amendament redactat așa: „pedeapsa cu închisoarea se execută la domiciliul din Alexandria alternativ cu cel de la Rio de Janeiro”, a scris senatorul USR pe Facebook.

SURSA: Realitatea