Guvernul Orban deruleaza proiecte majore în țara noastră. Cel mai nou dintre acestea prevede investirea a 200 de milioane de forinți într-o Academie de fotbal la Satu Mare.

Centrul sportiv va fi finalizat în 22 de luni de la începerea lucrărilor, ocupând o suprafață de opt hectare.PresaSM mai notează că în primul an vor fi formați aici 140 de copii.

Proiectul ar face însă parte dintr-o rețea mai largă de asemenea investiții făcute de Ungaria dincolo de granție, în condițiile în care centre sportive similare au mai apărut în Slovacia, Ucraina și Serbia, toate trei fiind țări în care Budapesta are interese majore din perspectiva minorității maghiare existente.

Potrivit PresaSM, oficialii maghiari l-au contactat pe fostul antrenor Emeric Ienei, care a confirmat informația, dar susține că nu a primit de la Viktor Orban și oferta de a ocupa un post de consilier.În mandatul lui Orban, proiectele de investiții în județele din România locuite de minoritatea maghiară s-au înmulțit, scrie g4media.ro