Surse A3 au declarat miercuri seara, la Sinteza Zilei, că actualul procuror general al României, Augustin Lazăr, a depus deja dosarul de pensionare. Unul dintre motive ar fi scandalul în care a fost implicat recent, cât şi suma frumoasă care îi va asigura pentru tot restul vieţii un trai mai bun. Conform surselor prezentate de emisiune se pare că aceasta se ridică la peste 27.000 de lei.

Mai mult de atât, există şi un alt scenariu pentru Lazăr, după pensionare, acela de a ajunge pe un scaun de judecător al Curţii Constituţionale, la propunerea lui Iohannis, mai ales că în lunile următoare vor rămâne trei locuri vacante la CCR, spun surse Jurnalul Naţional.

O lovitură de teatru în cazul lui Augustin Lazăr. Surse CSM au confirmat că și-a depus cerere de pensionare, dosarul a fost trimis la Inspecția Judiciară, cei de la CSM trebuie să afle dacă există sancțiuni disciplinare, am înțeles că răspunsul a venit negativ. Cel care va decide cu privire la pensionarea lui Augustin Lazăr este Klaus Iohannis (…) Știm că sunt câteva plângeri care îl vizează, cu cât reușește să se pensioneze mai repede, cu atât iese mai liniștit la pensie și cu o pensie mai mare (…) Este o încercare de a ieși cât mai bine financiar” a spus Ana Maria Bujor, senior editor Antena 3.

Mai mult,preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a dezvăluit, marţi seara, că Lazăr va încasa “cea mai grasă” pensie din România. E

„La Lazăr e vorba de o pensie grasă de tot. Atenție: probabil că Lazăr va avea cea mai mare pensie publică din România”, a spus Tăriceanu.