Lovitura de miliarde dată de Elon Musk. Cât a putut să câștige patronul Tesla într-o singură zi este incredibil. În doar 24 de ore, Elon Musk s-a îmbogăţit cu mai bine de 36 miliarde de dolari. Compania globală de închirieri auto Hertz, a anunţat o comandă record de 100 de mii de maşini electrice Tesla. Imediat, acţiunile constructorului auto au “decolat”, cu o creştere de 12,7 %, care l-a propulsat pe patronul său, Elon Musk, la un nivel de bogăţie niciodată atins.

Potrivit Index-ului Bloomberg al miliardarilor, averea lui Musk atingea ieri, după închiderea bursei de la New York, 289 de miliarde de dolari. El se situează ca situație financiară cu mult peste Jeff Bezos. Cel din urmă a rămas la 193 de miliarde. Urmează, pe locul trei, Bernard Arnault. Acesta are cu vreo 30 de miliarde mai jos.

Tesla îi ridică averea lui Musk

Este de așteptat ca averea lui Musk să crească și mai mult în condițiile în care Tesla câștigă enorm pe segmentul alocat vehiculelor electrice din Statele Unite. 63% din totalul vehiculelor electrice înregistrate în SUA până în august au fost ale companiei lui Elon Musk.

Potrivit datelor Experian, vehiculele producătorului Tesla au reprezentat 63% din totalul vehiculelor electrice înregistrate in SUA în primele opt luni ale anului. Cele mai vândute mașini electrice sunt, în mod surprinzător, Model Y și Model 3, în timp ce cel mai apropiat rival al lor, Chevrolet Bolt, se află abia pe locul trei.

Înmatriculările modelului Y au fost în număr de 105.445 în primele opt luni, în timp ce Model 3 a avut 80.681 de mașini înmatriculate. Bolt EV este pe locul 3, cu doar 22.799 de mașini înmatriculate. Ford Mustang Mach-E este pe locul patru, cu 15.938 de vehicule înregistrate. Modelul S ocupă locul nouă, în spatele Porsche Taycan.

Trebuie subliniat că anul trecut, în octombrie, Musk a susținut că obiectivul său este să producă 20 de milioane de mașini pe an, până în 2030. Aceasta ar echivala cu un procent din flota globală.