Conform rapoartelor Facebrands, Iohannis a pierdeut de ieri până astăzi aproape 1.000 de fani pe Facebook, semn că decizia de a o numi premier pe Viorica Dăncilă nu a fost pe placul simpatizanților săi.

Mai mult, un grup de aproximativ 15 persoane au participat, miercuri seara, la un protest în zona intrării de lângă statuia Leu a Palatului Cotroceni, fiind vorba de o acţiune convocată pe Facebook de Iniţiativa România faţă de nominalizare de către preşedintele Klaus Iohannis a Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de premier.

 

Totodată, protestatarii au declarat că sunt nemulţumiţi de faptul că preşedintele Iohannis ignoră de mai multe luni apelurile repetate din partea societăţii civile, Comisiei Europene, Consiliului Europei şi ambasadelor statelor UE de a sesiza Comisia de la Veneţia cu privire la proiectele de modificare a legilor justiţiei.

Reprezentanţii Iniţiativei România au arătat că gestul preşedintelui de a accepta propunerea de premier făcută de PSD-ALDE este ‘cel puţin o dezamăgire’ şi că nu poate fi înţeles de ce ‘nu a făcut un minim efort de condiţionare a desemnării de respectarea statului de drept şi a independenţei Justiţiei’.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a afirmat, miercuri, că desemnând-o pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de premier Klaus Iohannis şi-a periclitat obţinerea celui de-a doilea mandat prezidenţial la Cotroceni.

‘După părerea mea nu a câştigat nimic. Iohannis nu a câştigat azi al doilea mandat, dimpotrivă. Cu uşurinţa cu care a desemnat-o pe doamna de la Teleorman, Iohannis îşi periclitează al doilea mandat’, a spus Traian Băsescu, la postul B1 TV.

Liderul PMP a spus că tot arsenalul de critici pe care Iohannis le-a adus PSD-ului în anul 2017 nu mai are nicio credibilitate. Totodată, Băsescu susţine că ‘dacă Iohannis voia să înceteze ţopăiala fiscală, dădea funcţia de premier unui politician de opoziţie’.