Premierul Ludovic Orban şi ministrul Muncii Violeta Alexandru se vor afla pe primele locuri ale listei candidaţilor PNL Bucureşti pentru Camera Deputaţilor, în timp ce Florin Cîţu, Sorin Cîmpeanu şi Monica Anisie se vor afla pe primele trei poziţii la Senat. Lista decisă de filiala din Capitală urmează să fie validată duminică de conducerea centrală a partidului.

Conform deciziei luate de PNL Bucureşti, candidaţii propuşi pentru alegerile parlamentare sunt:

La Camera Deputaţilor: Ludovic Orban, Violeta Alexandru, Cristina Trăilă, Antonel Tănase, Sebastian Burduja, Cristian Băcanu, Pavel Popescu, Daniela Nicolescu, Cristina Grigorescu, Bogdan Tiniche, Alexandru Moraru, Violeta Vijulie.

La Senat: Florin Cîţu, Sorin Cîmpeanu, Monica Anisie, Matei Dobrovie, Ligia Popescu.
Listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare urmau să fie validate de Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL, într-o videoconferinţă.

Pesediștii dau și eu o lovitură de proporții. Adrian Streinu Cercel, directorul Spitalului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” se află pe locul doi la Senat pe lista PSD București. Lista candidaților PSD București este deschisă de fostul primar al Capitalei, care a făcut declarații scurte în timpul conferinței.

Pe locul trei ar fi fostul primar al sectorului șase, Gabriel Mutu iar pe locul patru senatorul Daniel Zamfir. Alte surse îl dau pe avocatul Gheorghe Piperea drept candidat pe locul trei la Senat.

Nici cei de la PMP nu s-au lăsat mai prejos. După Elena Băsescu, un fost nume greu din PD și PD-L i se alătură lui Traian Băsescu în PMP, chiar înainte de alegeri. Anunțul a fost făcut de președintele PMP, Eugen Tomac, pe pagina sa de socializare. Fostul primar al Sectorului 3 în perioada în care Traian Băsescu era primar general al Capitalei, Liviu Negoiță, fost membru PD şi PDL, revine în politică lângă mentorul său.

Alegerile parlamentare vor avea loc, probabil, în luna decembrie. Guvernul PNL a ales deja data de 6 decembrie, care este susținută și de președintele Klaus Iohannis. În schimb, PSD, care controlează Legislativul, și Pro România insistă pe amânarea acestui scrutin, din cauza epidemiei de coronavirus.