Momente incredibile în sala de judecată, după ce, avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu,  a invocat două excepții de neconstituționalitate în dosarul DGASPC.

„Textul de lege care prevede că în apel urmează a fi administrare doar anumite probe considerăm că încalcă mai multe articole din Constituție”, susține Teodosiu, care invocă restrângerea dreptului la apărare.

A doua excepție invocată se referă la un alt articol din Codul de Procedură Penală. Ea a fost invocată în urma cererii DNA de schimbarea a încadrării juridice. „O cerere de schimbarea a încadrării juridice în apel vine să încalce dreptul la apărare. Dacă au renunțat, nu înseamnă că textul de lege nu a ridicat probleme privind normele constituționale”, a mai declarat avocata.

Procurorul de ședință din procesul lui Liviu Dragnea a anunțat, luni, instanța supremă, că renunță la cele două solicitări de sesizare a Curții Constituționale, dar și la cererea de schimbare a încadrării juridice pentru trei inculpați, instanța luând act de aceste renunțări.