„Cazul Băsescu e un caz izolat. Cred că Traian Băsescu ştie multe lucruri şi nu s-au repezit pe el, în schimb i-au măcelărit familia, ceea ce pe mine m-a oripilat,” a declarat Liviu Dragnea.

Traian Băsescu a făcut tot ce a putut ca să fiu condamnat la referendum, dar nu el coordona statul paralel: ci Coldea.

Coldea a fost tot timpul în război cu Traian Băsescu. L-am considerat și îl consider în continuare malefic, nu e prost deloc. Îl anunț că o să mai discut de el.

Nu se căutau fapte, ci liste. Eu o dată l-am întrebat pe Florian Coldea de ce procedează în felul acesta. Mi-a zis că trebuie să înțelegi că nu suntem singuri pe pământ, că suntem o țară predictibilă și că nu deranjăm interesele marilor puteri cu care noi suntem aliați. Că la intrarea în UE am renunțat la suveranitatea economică.

Gabi Oprea a fost desemnat de Băsescu să facă UNPR, un partid contrabalas de UDMR, sprijinit de SRI. UNPR a fost creația statului paralel. Mie Gabriel Oprea mi se pare un om de bună credință, dar ușor de manipulat. UNPR a fost construit de Coldea, de Maior… Vasile Dîncu nu a fost pe la UNPR.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare în 27 mai 2019. El a fost eliberat condiționat în 15 iulie 2021.

Fostul demnitar a fost găsit vinovat de faptul că a angajat fictiv două reprezentante PSD la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman, în timp ce ele făceau muncă de partid la sediul PSD.

De la condamnare și până la eliberare, condamnatul Liviu Dragnea a făcut 781 zile de închisoare.

Dragnea are, de asemenea, interdicție de a candida pentru funcții publice sau să aleagă până în 2024.