„Problema nu sunt judecătorii sau procurorii în România. Problema este această structură ocultă care a fost condusă de Florian Coldea până l-au demis și care a fost preluată și este condusă și acum de Pahonțu, în numele lui Iohannis. Vorbim despre acțiuni care pot îmbrăca forma trădării naționale. Cel mai grav este când trădezi interesele, viitorul și bunăstarea cetățenilor. Pahonțu duce ordinele, cererile, să se întâmple lucrurile. Ordinele le dă Iohannis”, a declarat Dragnea la Realitatea PLUS.

Întrebat dacă are dovezi sau care sunt sursele pe care se bazează, Dragnea a răspuns:

„Sursele sunt discuțiile pe care le-am avut de-a lungul anilor cu Florian Coldea, cu George Maior, cu Vasile Dîncu, cu Victor Ponta, cu Sebastian Ghiță. Am auzit cu urechile mele discuții între Coldea sau Maior și procurori, cum îi presau, cum trimiteau practic la parchet rechizitorii. Mai mult Coldea, pentru că George cam de la 10-11 dimineața devenea prieten cu paharul. La masă cu statul paralel să toată lumea, pentru că infiltrații sunt peste tot.”

Fostul lider PSD a negat că a lăsat România cu datorii, el spunând că rata de îndatorare a ţării era, atunci când a fost condamnat, de 34% din PIB, în condiţiile în care rata de îndatorare era de 36% din PIB atunci cînd PSD a preluat guvernarea.

Dragnea a făcut referire şi la faptul că, în opinia sa, între cei care guvernează acum şi PSD nu este mare diferenţă.