Lovitură cumplită pentru acești români: Guvernul Cîțu le interzice dreptul la sănătate, respectiv la serviciile medicale gratuite oferite de medicii de familie.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vine cu acuzații extrem de grave la adresa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate – CNAS.

Guvernarea de dreapta mai pregătește un atac la adresa drepturilor persoanelor în vârstă, după de a refuzat majorarea punctului de pensie cu 40%.

Este vorba despre privarea bătrânilor de ceea ce au nevoie cel mai mult, majoritatea dintre ei, și anume de serviciile medicale gratuite.

Lovitură cumplită pentru acești români: Li se taie din drepturile la asistența medicală

”După ce le-au înghețat pensiile, Guvernul Cîțu mai aplică o lovitură vârstnicilor tăindu-le și din serviciile de sănătate în plină pandemie!

Astfel, în proiectul Contractului Cadru, propus de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, medicii de familie sunt descurajați să mai acorde asistență medicală pensionarilor prin scăderea drastică și cinică a punctajului acordat pentru tratarea persoanelor de peste 60 de ani.

Asta în condițiile în care este evident că vârstnicii fac parte din categoriile vulnerabile și expuse riscurilor de sănătate.”, a scris Ciolacu luni pe Facebook.

”Guvernanții caută să îi lovească și mai rău pe vârstnici”

”Este revoltător că au putut să se gândească la o asemenea enormitate! În loc să le asigure prevenție și tratament, guvernanții caută să îi lovească și mai rău pe vârstnici.

PSD este alături de pensionari și de medicii de familie care cer retragerea urgentă a acestui proiect de contract cadru.

Iar dacă noul ministru al Sănătății acceptă această nouă mizerie la adresa vârstnicilor, înseamnă că nu s-a schimbat nimic față de mandatul dezastruos al lui Vlad Voiculescu!”, a acuzat președintele PSD.

Trebuie precizat faptul că principalele acuze la adresa fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, și a echipei sale din minister, țineau de faptul că principala agendă a USR PLUS în privința sistemului medical din România ține de privatizarea serviciilor medicale de stat.

Sursă foto: Pixabay.