PSD s-a săturat deja de Opoziţie şi anunţă că pregăteşte o moţiune de cenzură împotriva Guvernului de coaliţie condus de către liberalul Florin Cîţu.

AUR va vota moţiunea de cenzură

Şeful PSD, Marcel Ciolacu spune că AUR va vota moțiunea de cenzură pe care social – democrații plănuiesc să o depună la adresa Guvernului Cîțu. „Negocierea nu este dacă votează AUR, ci care va fi textul moțiunii de cenzură, pentru că eu cred că AUR va vota”, a declarat azi Ciolacu.

„Vom încerca să strângem cât mai multe semnături. Ar fi o premieră în politica românească, după şase luni de la alegeri, să pice un guvern. De obicei pică la sfârşitul mandatului, dar începe să se creeze o masă critică.

De la fiecare moţiune simplă depusă pe fiecare ministru, se strâng mai multe voturi, când vine votul final”, a afirmat liderul social-democrat, la Prima TV.

Ciolacu îi sprijină pe protestatarii anti restricţii

Mai mult, Ciolacu spune că românii care au protestat în stradă au toate motivele să fie nemulțumiți de noile restricții, din cauză că autoritățile nu iau nicio măsură de prevenție, ci doar încuie oamenii în case.

„Actualii guvernanți ar trebui să întrebe de ce ies oamenii în stradă, ce nemulțumiri au. Toate măsurile care se iau sunt pompieristice, nu trebuie să se ia măsuri, ci să se facă prevenție.

Oamenii s-au săturat. Nu poți să ții oamenii în case ca firmele de clientelă politică să fure. Oamenii și-au câștigat acest drept la Revoluție”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu îl refuză pe Florin Cîţu

Ciolacu susține că invitația la dialog a premierului Florin Cîțu vine mult prea târziu și este doar o încercare a Guvernului de a fugi de responsabilitate. Ciolacu a spus că, în schimb, PSD cere comisie de anchetă pentru a verifica ”falsificarea datelor din pandemie”.

”Din punctul nostru de vedere nu este o dorință serioasă de dialog, este doar dorința lor de a scăpa de responsabilitate. De un an de zile le solicităm să discutăm despre pandemie, despre buget, despre PNRR.

Au refuzat de fiecare dată să aibă aceste discuții cu PSD. Acum, când românii s-au săturat de prostia lor și au ieșit în stradă. Cîțu, Iohannis, Orban și Barna trebuie să stea în casă, Guvernul trebuie să stea în casă.

Este clar că restricțiile luate de noul Guvern au adus mai mult haos din partea populației decât ordine. Au distrus parteneriatul dintre Guvern și cetățeni! Domnul Cîțu ar fi cazul să lase politica la o parte

Am decis în BPN-ul PSD depunerea unei solicitări pentru formarea unei comisii parlamentare care privește falsificarea datelor din pandemie. Aceste o chestiune de siguranță națională și sper ca USR-ul să nu ignore ideea de transparență și să voteze înființarea acestei comisii”, a spus Marcel Ciolacu.