Furnizarea apei calde este oprită pentru aproximativ 280 de blocuri şi imobile în vederea remedierii unor avarii la reţele primare sau secundare, potrivit datelor postate, luni, pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica.

Sectorul 1

În sectorul 1, 21 de blocuri au rămas fără apă caldă de luni, de la ora 11.30, estimându-se reluarea furnizării la ora 15.30. În cazul a 3 blocuri fără apă caldă de joi, de la ora 14.30, este estimată rezolvarea problemei luni, la ora 24.00.

Sectorul 2

În sectorul 2, 10 blocuri sunt afectate, de vineri, de la ora 19.00, iar alte şapte blocuri şi 39 de imobile de sâmbătă, de la ora 16.00. Termoenergetica estimează reluarea furnizării apei calde luni, la ora 24.00.

Sectorul 3

În sectorul 3, 39 de blocuri şi un imobil nu au apă caldă de la diferite ore ale dimineţii de luni. Remedierea avariilor este estimată luni, la diferite ore (pentru 25 de blocuri şi un imobil la ora 24.00, pentru 7 la ora 14.00 şi pentru alte 7 la ora 15.00).

Sectorul 6

În sectorul 6, 62 de blocuri, două imobile şi o instituţie sunt afectate de sâmbătă. Se estimează reluarea furnizării apei calde pentru 28 de blocuri, două imobile şi o instituţie miercuri, la ora 24.00, pentru 34 de blocuri luni, la ora 24.00. În cazul altor 92 de blocuri şi a unei instituţii rămase fără apă caldă de duminică, Termoenergetica estimează că problemele vor fi rezolvate luni, la ora 24.00.

Previziuni dure pentru iarna aceasta

Vestea cea proastă vine din partea unui fost președinte RADET. Potrivit acestuia, există riscul ca cei care locuiesc în Capitală să se confrunte cu zile fără căldură.

De ceaalaltă parte, administratorul ELCEN confirmă acest lucru și susține că sistemul de încălzire din Capitală se află în prezent în colaps, iar singura soluție ar fi reablitarea conductelor și construirea de noi centrale, care din păcate, durează.

”Am spus că suntem aproape de colaps, într-o situație foarte dificilă, suntem în al 12-lea ceas. În ultimii ani s-a tot repetat că situația sistemului de termoficare al Capitalei este dificilă. Tot auzim asta în fiecare an, din pacate. Sistemul s-a degradat, nu au fost făcute reparații consistente… Și vara trecută am observat cu toții că a fost o problemă cu apa caldă.

Din păcate, sezonul rece s-a apropiat, urmează încărcarea instalației de încălzire, și din păcate vor fi avarii și vor fi probleme”, a spus
Claudiu Crețu, administrator special ELCEN, la Digi24.