Mai exact, America ar urma să introducă un sistem de acordare a vizelor „bazate pe merit”, în funcție de condițiile stricte pe care le îndeplinesc cei care vor să muncească în SUA, relatează Washington Post, potrivit digi24.ro.

Donald Trump a declarat că introducerea acestei legi ar fi cea mai mare schimbare a politicii de imigrație din ultimii 50 de ani și ar reduce numărul imigranților legali la jumătate. Democrații au anunțat că se vor opune unei astfel de legi, care sfidează crezul SUA, inscripționat și pe Statuia Libertății: „Give me your tired, your poor, your huddled masses yearning to breathe free” (Dați-mi oamenii voștri obosiți, săracii, masele aglomerate care tânjesc să respire libere”).

Anual, în SUA sunt acordate 1,1 milioane de „Green Cards”, permisele de muncă fără de care nu te poți angaja. Legea ar mări controlul pe care guvernul îl are asupra imigranților și, dacă va fi adoptată, va pune capăt programului Loteria Vizelor, prin care aproximativ 2.000 de români emigrează anual în Statele Unite.