'Ritmul de creştere a pieţei în 2015 ar urma să fie unul de aproximativ 3,5%, în loc de un interval cuprins între 3,5 şi 4%', a declarat un purtător de cuvânt de la L'Oreal, ca reacţie la zvonurile de pe piaţă referitoare la un posibil avertisment de profit, fapt ce a provocat scăderea cotaţiei acţiunilor companiei la bursa de la Paris.

Un trader de la Paris a declarat, pentru Reuters, că L'Oreal a lansat un avertisment cu privire la creşterea cifrei sale de afaceri, cu ocazia unor întâlniri cu investitorii organizate la începutul acestei săptămâni la Londra şi Paris, din cauza situaţiei din China.

'Nu a existat niciun avertisment cu privire la cifra de afaceri. Pur şi simplu am indicat că ritmul de creştere a pieţei în 2015 ar urma să fie de ordinul a 3,5% în loc de 3,5-4%', a precizat purtătorul de cuvânt al grupului francez.

Pieţele emergente s-au transformat dintr-o binecuvântare într-o povară pentru multe companii care oferă produse de larg consum, în condiţiile în care încetinirea creşterii economice a dus la diminuarea cheltuielilor. În plus, decizia surprinzătoare din data de 11 august a autorităţilor chineze de a devaloriza yuanul a dat naştere la îngrijorări potrivit cărora a doua economie a lumii se află într-o situaţie mai gravă decât se anticipa.

În luna iulie a acestui an, L'Oreal a anunţat că, în 2015, se aşteaptă să realizeze performanţe mai bune decât media pieţei, în termeni de vânzări şi profit, în condiţiile în care vânzările sale ar urma să accelereze în a doua jumătate a anului, graţie îmbunătăţirii cererii în Europa Occidentală şi SUA.

SURSA: Agerpres