În Marea Britanie s-au înregistrat vineri 980 noi decese în rândul pacienţilor bolnavi de COVID-19, astfel că numărul celor ucişi de noul coronavirus în această ţară a ajuns la 8.958, a anunţat ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock.

El le-a cerut conaţionalilor săi să respecte măsurile de distanţare socială şi să rămână în case, în pofida vremii frumoase aşteptate în acest weekend al Paştelui Catolic, pentru a limita astfel răspândirea şi mai mult a virusului în Marea Britanie.

În urma evoluțiilor din ultima vreme, Regatul Unit a intrat în rândul ţărilor europene cele mai afectate de pandemie.

Măsurile de izolare rămân în vigoare

Astfel, numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a crescut vineri în Marea Britanie cu 5.195, ajungând la un total de 70.272, informează Agerpres, citând presa internațională.

Guvernul de la Londra, condus de ministrul de externe Dominic Raab, în timp ce premierul Boris Johnson este internat pentru a se trata de coronavirus, a decis luna trecută măsuri de izolare a populaţiei.

În condiţiile acestei evoluţii a epidemiei, ministrul Matt Hancock a anunțat vineri că nu se preconizează o relaxare a acestor restricții.