Potrivit firmei de consultanţă Boston Consulting Group, în Singapore se aflau 188.000 de familii înstărite în 2013, adică mai mult de 17% din totalul populaţiei, ceea ce înseamnă că unul din şase oameni are o avere de cel puţin un milion de dolari. Nu s-au luat în calcul proprietăţile, afacerile şi bunurile de lux. Nu e deci de mirare, aşadar, ca aici vin pentru a se stabili sau pentru a munci oameni din toate colţurile lumii.

Republica Singapore este singurul oraș-stat din lume care este așezat pe o insulă, cu o suprafață totală de 692,7 kmp și o populație de 5.674.472 locuitori.

În 1946, a devenit colonie sub administrație separată (Malacca și Penang urmând să fie încorporate în Malayan Union), iar în 1959 a obținut dreptul la autoguvernare internă. Singapore a intrat, în 1963, în componența Federației Malaysia. Se retrage la 9 august 1965 și se proclamă republică independentă în cadrul Commonwealth-ului.

Sinagpore este unul dintre cele mai mari orașe-port din lume, fiind un punct important punct de tranzit, dar și gazda a peste 150 de companii maritime din peste 80 de țări.

În sudul insulei, atracția principală o constituie portul Marina Bay, cu clădiri rezidențiale și facilități turistice deosebite. Un alt punct de atracție este Singapore Flyer, cea mai înaltă roată de observație din lume (165 m), inaugurată în 2008, și din vârful căreia se poate vedea în larg, până la 45 de km, fiind observate Aeroportul Changi, Insula Sentosa și chiar zone din Malaysia și Indonezia.

Singapore este unul din singurele două orașe din lume care au păstrat intactă pădurea tropicală, amenajând Rezervația Naturală Bukit Timah. Insulele mai mici ca Sentosa, Pulau Ubin, Kusu sau Turtle, Lazarus și Sisters Islands, oferă turiștilor o binevenită oază de liniște, potrivit aceluiași site, dar în același timp și o incursiune în natură. În insula Sentosa se află Butterfly Park, unde se pot admira cei mai frumoși fluturi, Insect Kingdom, cu peste 3.000 de specii dintre cele mai frumoase și rare insecte, dar și Underwater World, cel mai mare oceanarium tropical din Asia, care coboară spre fundul mării printr-un tunel acrilic transparent de 80 m lungime, în care trăiesc peste 2.500 de vietăți marine.