Câți dintre voi știau că hypermarketul Carrefour comercializează și carburanți? Ei bine, în apropierea magazinului din Militari există benzinăria Carrefour. Produsele comercializate sunt achiziționate de la societatea ROMPETROL și au un sistem integrat de management calitate-mediu certificat în conformitate cu standardele DIN EN ISO 9001:2000 si DIN EN ISO 14001:1996, se arată pe site-ul companiei. Benzinaria Carrefour posedă un sistem de recuperare a vaporilor de benzină. Nu numai că acest dispozitiv de recuperare favorizeaza protecţia mediului înconjurător, dar este şi foarte util din punct de vedere economic deoarece vaporii recuperaţi sunt integraţi într-un proces de reciclare. Astfel, recuperarea vaporilor din benzină înfrânează poluarea atmosferică.
Produsele petroliere ale bezinariei CARREFOUR răspund normelor europene cele mai severe. Aceste norme vizează în special reducererea reținerilor noxelor benzinei și motorinei, se mai arată pe site.
Carrefour comercializează 2 tipuri de carburant la stația din Militari: Super Euro 95  şi motorina Euro 5. Preţul benzinei la ora redactării acestui articol era de 5,50 lei, iar al motorinei 5,90 lei. Orarul este de luni până duminica între orele 07:00 – 22:00. Se poate achita fie cash, fie prin card de credit sau alt tip de card bancar pentru companii şi nu numai.
Cele mai scumpe benzinării

Agenţia de presă Agerpres a realizat recent o analiză pe baza tarifelor practicate în benzinăriile Petrom, Rompetrol şi Lukoil, principalele companii petroliere din România. Rezultatul, cea mai scumpă benzină din România se găseşte în Bucureşti şi judeţul Ilfov.
În staţiile Petrom din Bucureşti, preţul benzinei pleacă de la 5,65 lei pe litru la benzinăria de pe b-dul Mihail Kogălniceanu şi ajunge la 5,68 lei pe litru în staţia Băneasa, la ieşirea spre DN1, şi la 5,71 lei pe litru pe b-dul Iuliu Maniu, spre Autostrada Bucureşti-Piteşti.

Preţul unui litru de motorină este de 5,96 lei în staţia Băneasa şi urcă la 6 lei în Kogălniceanu şi la 6,04 lei la benzinăria din cartierul Militari. În benzinăria Rompetrol din Bucureştii Noi, benzina costă 5,72 lei pe litru, iar motorina – 6,02, iar în staţia din Ghencea, ambele tipuri de carburanţi sunt cu un ban mai scumpe.

La benzinăria Lukoil din Şoseaua Orhideelor, litrul de benzină este vândut cu 5,71 lei, iar motorina, cu 5,97 lei, în timp ce, în partea cealaltă a oraşului, în Pantelimon, benzina costă 5,66 lei, iar motorina – 5,93 lei pe litru.
Preţurile ridicate la carburanţi din Bucureşti şi din zonele limitrofe sunt justificate prin cererea mai mare venită din partea şoferilor. Aceste valori sunt proporţionale, de altfel, cu alţi indicatori care arată un nivel superior de trai în această regiune: salarii, rata şomajului, consumul privat.

Spre exemplu, un studiu dat publicităţii săptămâna trecută de Consiliul Concurenţei arată că 20% din maşinile care rulează pe şoselele ţării sunt concentrate în Bucureşti. Urmează regiunile centru (12%), sud-Muntenia (12%), sud-est (11%), nord-est (11%), vest (10%), sud-vest Oltenia (9%) şi Ilfov (2%).
În total, în România există 4,48 de milioane de maşini. În Capitală sunt 471 de maşini la mia de locuitori, ceea ce înseamnă, practic, că unul din doi bucureşteni deţine un autovehicul.