Trăim vremuri în care estetica socială și viața ecologică au devenit primordiale, turiștii caută din ce în ce mai multe modalități de a îmbrățișa natura, îmbunătățindu-și în același timp fluxurile lor de Instagram. Pentru a descoperi ce „minuni naturale” au fost capturate și partajate cel mai mult, Save On Energy a analizat datele de pe Instagram pentru a dezvălui cele mai „Instagrammabile” minuni naturale din lume, pe baza hashtagurilor obținute de fiecare destinație în parte.

Printre acestea s-a regăsit și Delta Dunării care a ocupat poziția a cincea în cadrul celor mai capturate și împărtășite locații, cu 1.638.573 de menţionări. Delta a fost surclasată de Parcul Naţional Yosemite din SUA, care a ocupat prima poziție cu 4.934.924 de menționări, Cascada Niagara din Canada pe locul doi cu 4.607.444 de menționări, Marele Canion pe locul trei cu 4.137.161 de menționări și Deșertul Sahara pe locul patru cu 2.249.047 menționări.

A doua ca mărime de acest gen din Europa, Delta Dunării este o locația care atrage o mulțime de turiști, majoritatea dintre aceștia documentându-și vizita cu o fotografie obligatorie pe Instagram surprinsă în timpul unei excursii relaxante cu barca sau prin fotografierea faunei sălbatice din zonă.

Pe celelalte poziții în top 10 s-au situat în ordine următoarele minuni naturale:

6. Insulele Galapagos din Ecuador

7. Golful Ha Long, Vietnam

8. Aurora Boreală, Islanda

9. Muntele Everest, China / Nepal

10. Pamukkale, Turcia

Pentru a determina cele 15 destinații, am chestionați 2.230 de respondenți cărora li s-a cerut să numească ce minune naturală din lume doresc să viziteze cel mai mult. Pentru a asigura un studiu mai precis și mai cuprinzător, au fost incluse toate variațiile principale de hashtag pentru fiecare destinație în parte.