Liviu Dragnea a primit din partid un termen limită 1 Decembrie pentru amnistie și gratiere. Pentru că nu va obține plecarea lui Toader cu acceptul lui Tăriceanu, PSD încearcă o altă cale cu mâna Opoziției. Oamenii lui Dragnea se pregătesc să voteze moțiunea simplă a Opoziției împotriva ministrului Toader și să foloseasca apoi acest rezultat ca motiv pentru demiterea ministrului.

Dragnea nu mai are majoritate în Camera Deputatilor. S-a vazut deja. Urmează voturi foarte importante pentru onorarea promisiunilor făcute în partid, funcții, mai ales la ASF, care pot fi trântite de o nouă majoritate de facto antiDragnea.

„Nu le dau sugestii pentru că le-au tot dat unii. Unii să nu mai fie, alţii să rămână…. Să judece în consecinţă după propria conştiinţă. Eu nu pot să întorc mâna la spate deputaţilor PSD „, a declarat Liviu Dragnea, întrebat ce mesaj are pentru sociali democraţi având în vedere că miercuri se dă, în plenul Parlamentului, votul pe moţiunea simplă la adresa lui Tudorel Toader.

Întrebat de moţiunea ce îl vizează pe ministrul Justiţiei, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat marţi că rolul majorităţii este să voteze împotrivă.