Marti, 3 ianuarie: PSD şi ALDE îşi vor alege miniştrii în structurile de partid, după care parlamentarii PSD şi ALDE se vor întâlni într-o şedinţă comună.

Miercuri, 4 ianuarie: miniştrii propuşi vor fi audiaţi în Parlament, după care Camera Deputaţilor şi Senatului vor vota învestirea Guvernului Sorin Grindeanu, alături de lista de miniştri şi programul de guvernare. PSD propune preşedintelui Klaus Iohannis ca la ora 19.00 să aibă loc, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură.

Prima sedinta de Guvern: joi, 4 ianuarie.

Principalele declaratii ale lui Liviu Dragnea:

– Am discutat cu dl Tariceanu, daca azi preşedintele nu desemna premieru, convocam saptamana viitoare Parlamentul in sesiune extraordinara pentru demararea procedurilor pentru instalarea unui Guvern

– Salariul minim va fi marit la 1450 de lei abia de la 1 februarie, contributiile de sanatate pentru pensionari vor mai fi platite o luna, vorbim de milioane de pensionari si salariati.

Sorin Grindeanu:

– Le multumesc tuturor celor care m-au sustinut

– Azi-dimineata am primit un SMS de la dl Iohannis, nu aveam numarul. L-am sunat pe dl Dragnea, sa verific daca acela e numarul. Dupa ce am primit confirmarea i-am multumit dlui presedinte pentru incredere acordata", a relatat Sorin Grindeanu.