Se pregătește debarcarea Guvernului Dăncilă și trecerea pe listă a liderului PSD, Liviu Dragnea. Liberalul Rareș Bogdan îi distruge pur și simplu pe social-democrați. Fostul jurnalist a devoalat planul Dreptei imediat după alegerile europarlamentare. Se pregătește o moțiune de cenzură împotriva Executivului, în cel mai scurt timp.

PNL va guverna România. În democrație, hoții stau la pușcărie. 92% dintre oameni sunt împotriva corupției. Vreau coaliție de dreapta. Noi vom câștiga alegerile sau vom scoate un scor foarte bun. Vom lua peste 25%. PSD a schimbat cinci inspectori generali de poliție în toată țara. PSD nu va organiza alegeri corecte. Sunt sigur de asta. Mă bazez pe USR-PLUS care va lua între 12 și 14% și pe PMP dacă intră în Parlament. A doua zi după europarlamentare vom veni cu o moțiune de cenzură în iunie, în Parlament. Acest Guvern este cel mai slab din istoria României”, a tunat Rareș Bogdan în direct la RomâniaTV.

Rareș Bogdan a fost contrazis însă de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta consideră că rezultatul alegerilor europarlamentare din 26 mai nu poate produce o turbulenţă atât de mare încât să răstoarne actuala majoritate.

„Rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European, fără îndoială, constituite un barometru, un indicator, nu se poate desconsidera acest lucru, dar legitimitatea actualului Parlament şi a Guvernului este dată numai şi numai de alegerile generale din România, pentru Parlamentul României, care survin la anul. Nu văd cum ar putea să apară aşa, un fel de mişcare de perturbare, o turbulenţă atât de mare încât să răstoarne actuala majoritate. Nu ştiu care ar putea să fie elementele”, a declarat Tăriceanu luni seară, la România TV.

Liderul ALDE apreciază că într-o coaliţie trebuie să existe responsabilitate şi corectitudine din partea partenerilor. „Cel puţin în ceea ce ne priveşte pe noi, ca partener de coaliţie, nu am dat vreun moment impresia că facem astfel de jocuri, pentru că eu cred că trebuie să existe o anumită responsabilitate politică în momentul în care eşti într-o coaliţie, între parteneri trebuie să existe o anumită corectitudine a jocului politic”, a mai spus Tăriceanu.