Liviu Dragnea a dat un interviu bombă din închisoare, Anca Alexandrescu – cea care a vorbit cu fostul lider PSD, precizând că Liviu Dragnea și-a dat acordul să înregistreze convorbirea și să o facă publică.

„Ancuța, ce să fac? Pe aici cu ceva treabă pe la garaj pe la Rahova, mai o sudură. Sunt bine, sunt sănătos, m-am mai tăiat la o mână, a trecut, s-a reparat”, a spus Liviu Dragnea.

El a spus că nu urmărește presa.

„Știi foarte bine că această forță politică a mers în toate campaniile pe un mesaj anti cineva. Sunt convins că și acum vor să meargă pe un mesaj anti cineva.

E greu să meargă pe un mesaj anti PSD pentru că nu mai e perceput ca o opoziție foarte serioasă. Din moment ce le-a reușit o rețetă, respectiv să mă demonizeze și să ajungă la un scor care să le dea posibilitatea să guverneze de ce să nu mai încerce încă o dată, adică să construiască anti-mine.

Anca, să nu uităm unde sunt. Oricine zâmbește aici, zâmbește amar. Nu m-au îngenuncheat și nu m-au înfrânt deși în tot acest an nu m-au lăsat în pace. M-au condamnat total nevinovat.

Au trecut 13 luni de când sunt aici nu am avut voie să vorbesc cu presa. Iohannis nu are acum un adversar care să-i combată toate accesele dictatoriale. De ce să iasă unul în piață și să vorbească săptămânal la TV despre lucruri evidente? Mi se ia dreptul la comunciare, la a vorbi liber pentru a nu deranja.

Majoiritatea îi ciugulesc din palmă și lui și Guvernului, mai apar niște acțiuni timide de contre dar în final toată lumea devine înțeleaptă și cu multe plecăciuni se merge înainte.”, a spus Dragnea.

Telefonul dat de Kovesi

Fostul lider al PSD a vorbit și despre Vasile Dâncu, care a susținut într-un interviu că era foarte speriat și obsedat de problema pe care o avea.

„Mi-a citit Irina din interviu. Eu imi asum faptul că l-am considerat unul din cei mai buni prieteni, am tinut enorm, si ma feresc sa vorbesc urat. Dar atunci am avut niste reactii destul de interesante. Eu vreau sa spun ca despre statul paralel primele prezentări, mi le-a făcut Dâncu, primele explicații despre acest sistem ocult. Din discuțiile dese pe care le avea cu băieții de la SRI, Maior, Coldea și restul. Ceea ce mi-a spus el inițial, s-a adeverit, nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau efectiv o reprezentare în realitate.

El mi-a povestit ulterior, el a fost confirmat și de Coldea, că eu am fost într-o seară la Antena 3 chiar în seara zilei în care ANAF s-a dus la Antena 3, eram cu Tăriceanu. Maior și Coldea împreună se uitau la mine, și în timpul emisiunii, Kovesi îl sună pe Coldea și îi spune că o să-mi arate ea mie, cum îmi permit eu să merg și să apar Trustul împotriva dumneaei. Ulterior, și Florian Coldea mi-a confirmat acest telefon nervos. Multe alte discuții care aveau loc, de exemplu, în dosarul meu cu Referendumul. O mizerie politică de la un cap la altul. Am avut multe discuții în care Vasile Dancu, care era prietenul meu, știu că era foarte revoltat și îi certa destul de serios pe cei de la SRI, discutând destul de deschis faptul că e un dosar politic și că trebuie să înceteze practicile astea în care SRI se implică în viața politică și în actiunile Justitiei”, a comentat Liviu Dragnea.

Adevărul despre TelDrum

Acesta a vorbit și despre dosarul Teldrum unde vineri este citat la DNA.

„E un dosar vechi de 3 ani, e resucitat brusc, înainte de campania electorală, ca să se dezbată despre acest dosar. Nu prea știu de ce sunt acuzat. E vorba de două drumuri. Am inteles ca ar fi ramas doar un drum, dar o sa vad maine, drumurile există. Deci practic eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au facut două drumuri”, a punctat Dragnea.

În ceea ce privește interesul constant al presei vizavi de Irina, logodnica sa, Liviu Dragnea a subliniat că iubita sa nu e persoană publică.

„N-are nici o obligație să dea informații, e ca și cum ar veni la tine să te întrebe doi inși, dar ce face doamna aici, de unde, cum ce… Nu știu.. o să spună și ea la un moment dat. Cred că trebuie să faceți o discuție, dar eu cred că disperarea e destul de mare dacă a ajuns să se ia de nimic, că părinții ei au avut un apartament pe care l-au vândut”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă se așteaptă ca în perioada următoare să fie folosit în campania electorală, Dragnea a răspuns: „Sigur că o să fiu folosit, clar. E străvezie strategia, e limpede. Nu s-a mai operat demult în acest dosar. Eu chiar i-am spus Irinei că în această vară vor ieși pe piață cu ceva, eventual cu Teldrum, pentru că nu au ce să spună”.