Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că majoritatea nu a fost pusă în pericol prin racolările făcute de Pro România și că acest lucru se va vedea, la Camera Deputaților, „la primul vot”. Liderul social-democrat a mai spus că formațiunea condusă de ex-premierul Victor Ponta „este conceput de aceiași oameni care au conceput UNPR”, fără a oferi însă alte detalii.

„Majoritatea la Camera Deputaților se va vedea la primul vot ca să discutăm riguros. Majoritatea în plenul Parlamentului este în continuare fără problemă”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național, potrivit digi24.

Întrebat dacă poartă negocieri cu UDMR și cu minoritățile naționale pentru a se asigura că sunt adoptate proiectele importante pentru coaliția PSD-ALDE, Dragnea a răspuns: „Nu, lucrăm și procedăm exact cum am procedat și până acum”.

Cât despre Pro România, formațiunea condusă de fostul său coleg și șef de partid Victor Ponta, Liviu Dragnea a declarat că partidul „este conceput de aceiași oameni care au conceput UNPR. Nu vreau să fac comparație cu UNPR pentru că aș jigni colegii de la UNPR”, a mai spus liderul PSD.

Acesta a făcut referire și la liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, și la declarațiile făcute de aceasta cu privire la decizia majorității ca liderii de grup să nu mai vorbească în ședințele Biroului Permanent al Camerei. „Bate câmpii”, a spus Dragnea.

La începutul săptămânii trecute, patru deputați PSD, inclusiv liderul PSD Caraș Severin, au decis să părăsească formațiunea condusă de Liviu Dragnea. Consecința este că alianța PSD-ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaților, având cu doi aleși mai puțin decât minimul necesar.

În plus, pe surse s-a vehiculat zilele acestea, că alți trei parlamentari ar fi pregătiți să treacă de la PSD la Pro România.

„Eu cred că, până la 1 februarie, Pro România va avea al treilea grup din Camera Deputaților ca număr de deputați”, declara Victor Ponta, săptămâna trecută.