Liviu Dragnea a lansat o serie de atacuri fără precedent la adresa președintelui țării, Klaus Iohannis. În timpul discursului, Dragnea a enumerat toate realizările Guvernului PSD.

„România are nevoie azi de tot ceea ce a pierdut în timpul regimurilor Băsescu și Iohannis, de patriotism și patrioți. Avem cu toții nevoie de o patrie, țara noastră a uitat să mai fie o patrie. Băsescu și Iohannis au mânat acest popor spre ură și dezbinare, i-au asmuțit pe români unii împotriva altora. Românii nu sunt de două feluri, nu sunt unii buni și alții răi, așa cum susține Iohannis. Nimeni nu are dreptul să îi împartă în tabere. Românii sunt toți români egali. Asta e prima lecție de patriotism pe care vreau să i-o dăm lu Iohannis că patria e pace, nu război, națiunea, solidaritate și nu ură, patrotismul înseamnă conștiință, nu case dobândite fraudulos. Țara înseamnă sulfet, nu încă un mandat”, a declarat Liviu Dragnea.

”Vi se pare că ce face Iohannis și slugile lui ne ajuta? Nu, blochează Guvernul. Iohannis și cei care latră pentru el au uitat că avem dreptul și obligația să guvernam. Acest drept ne-a fost dat de poporul român și Constituția României (…) Dacă Iohannis și slugile lui blochează România în scop personal însemană că lăcomia lor politică e mai presus de patrie. Dacă blochează România în numele unor interese străine, asta înseamnă că o țara întreagă este trădată și batjocorită.

Noi creştem pensiile, salariile, veniturile medicilor şi îi aducem în ţară medicii plecaţi, le dăm lefuri mărite dascălilor, investim în infrastructura locală, asfaltăm drumurile, construim autostrăzile care nu s-au construit până acum, îndreptăm legile strâmbe. Scoatem justiţia de sub sfera politicii şi a serviciilor secrete. Vreţi să mergem înainte pentru această ţară? Să le arătăm asta tuturor acestor oameni fără ţară şi Dumnezeu care nu ştiu decât să urască şi să dezbine.

Nu vreau să permitem unora din România care se cred europeni până la tradare, să angajeze România pe traiectoria unor colonii care s-a predat cu tot cu liderii și cu bogățiile sale (…) Toate calculele pe care le face Iohannis se vor izbi de tăria noastră, de demnitatea acestui popor.

Nu am de gând să renunț, nu dau înapoi și am de gând să mergem până la capăt. Democrația adevărată nu le convine pentru că le încurcă planurile. De aceea ei apelează la procurori, la mizerii, la campanii de presă mizerabile.

Vor să fărâmițeze toate partidele din România și să ne facă mici. Noi suntem mari, noi suntem cei care îi încurcăm.

Ce rămâne după acești doi ani și jumătate de guvernare? PSD care face, Iohannis care stă. PSD care legiferează, opoziția care blochează. PSD care mărește pensii și salarii și Iohannis care îi insultă pe români. PSD care oferă liniște și Iohannis care vrea să provoace lupte de stradă. PSD care vrea pace și Iohannis care vrea război total.

PSD face, Iohannis stă. PSD guvernează, Opoziția blochează. PSD vrea pace, Iohannis vrea cu orice preț război. Fiți mândri de ce am realizat la guvernare în acesti ani. Noi spre deosebire de ei putem demonstra ce am reușit. De-asta vă chem pe 26 mai la vot să apărăm ceea ce am am realizat, să apărăm creșterea economiei, să apărăm pensiile, să apărăm salariile mărite, să apărăm banii din buzunarele românilor.”, a mai spus liderul PSD.