Răsturnare de situație în cazul lui Liviu Dragnea: fostul lider PSD nu va mai primi permisia de 24 de ore de la închisoare, așa cum se aștepta.

Anunțul a fost făcut chiar de avocata lui, care a spus că nu-și explică acest refuz, pentru că nu ar exista motive. ”Poate pentru că este Liviu Dragnea”, a comentat avocata.

Recompense pentru deținuți

În data de 17 a fiecărei luni, de regulă, în penitenciarul Rahova se analizează din oficiu situaţia deţinuţilor care ies la muncă. Dacă ei acumulează 60 de credite – creditele se acumulează în fiecare zi, în funcţie de orele muncite – un deţinut poate obţine o recompensă, fie sub forma unei zile libere, fie poate să obţină suplimentare de pachet.

În aceste condiții, Comisia de Acordare a Recompenselor din Penitenciarul Rahova a decis vineri că Liviu Dragnea poate beneficia de o permisie de 24 de ore.

Între timp, însă, avocata Flavia Teodosiu a aflat că această permisie nu i-a fost acordată clientului ei, precizează digi24.ro.

Nu a fost dat un motiv

”Acesta este un drept care se conferă conform legii, legea dispune ca orice om aflat în privare de libertate, orice om are dreptul la o permisie o dată pe lună sau la anumiți timpi, urmare a îndeplinirii tuturor obligațiilor, în contextul în care el lucrează.

Și atunci, conform legii, i se acordă această permisie. Dar lui nu i s-a dat, deși are toate drepturile”, a declarat Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, conform sursei citate.

”Nu știu din ce motive, pentru că nu s-a dat motivul. Asta e marea problemă”, a adăugat avocata.