Într-un interviu acordat pentru Epoch Times România, șeful DNA Crin Bologa anunță că deși există nenumărate comunicate de presă în numele AMASP, dar și sesizări CJUE, soluționarea dosarului Tel Drum va mai dura.

Potrivit acestuia, încă sunt analizate materialele probatorii, încă se audiază toate interceptările, urmând ca dosarul să fie soluționat ”în cel mai scurt timp”.

„Se analizează materialele probatorii. Am zis că, la un moment dat, părţile din dosare au cerut să audieze – ştiu asta de la procuror – să audieze toate interceptările şi li s-a permis acest lucru. Şi acum… tot de la procuror ştiam la momentul respectiv că analizează materialul probatoriu.

Acum cred că mai are unele cereri în dosar, tot pentru administrarea unor probe. O să le analizeze şi, din câte am discutat cu doamna procuror, după ce a făcut o analiză parţială a probelor din dosar i-au mai apărut elemente cu privire la necesitatea administrării altor probe. Dar, tot aşa, a zis că încearcă să soluţioneze cauza în cel mai scurt timp”, a afirmat Bologa, într-un interviu pentru Epoch Times România.

Dosarul Tel Drum ar putea fi soluționat până la finalul anului

Întrebat ce înseamnă sintagma ”în cel mai scurt timp”, Bologa a subliniat faptul că nu el decide, ci doar procurorul. Totodată, el și-a exprimat speranța ca până la finalul acestui an dosarul să fie soluționat.

„M-am ferit tot timpul să dau date. Procurorul decide. Dar eu sper ca până la finalul acestui an dosarul să fie soluţionat, dacă mai apare necesitatea administrării probei. Dacă este vorba numai de analiză sper că mai repede”,  a adăugat acesta.

Amintim faptul că dosarul Tel Drum a fost deschis în 2016. După un an de zile, fostul lider PSD a fost pus sub acuzare pentru 5 infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat.

În ceea ce privește acuzațiile aduse, procurorii susțin că firma de construcții din Teleorman este controlată, prin interpuși, de către Liviu Dragnea, dar acesta a negat vehement acest lucru.

Trei ani mai târziu, în 2019, istoria se repeta, iar șeful interimar al DNA de la acea vreme, Nistor Călin, promitea o soluție până la finalul anului, lucru care se întâmplă și acum.

„Sper că într-un termen rezonabil să fie dată o soluție în acel dosar. Nu știu, până la sfârșitul anului sigur se va da o soluție, sigur”, spunea Nistor Călin, care ulterior s-a pensionat, dosarul rămânând în continuare în lucru.