Liviu Dragnea a condus PSD până în momentul în care a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, iar acum, acesta cere dizolvarea partidului cu orice preț.

Potrivit B1, Dosarul în care Liviu Dragnea cere dizolvarea PSD a fost mutat de la o instanță, la alta, iar ulterior speța avea să fie suspendată pe fondul stării de urgență.

Astfel că, joi, este foarte posibil ca fostul lider al PSD să fie adus din Penitenciarul Rahova, unde își ispășește condamnarea de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare din dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în fața Tribunalului București, întrucât nu a fost cerută procedura de videoconferință.

În cazul în care Liviu Dragnea nu va fi prezent, dosarul poate fi judecat în lipsă.

Solicitarea lui Dragnea, respinsă de judecători

Dosarul lui Dragnea a trecut prin mai multe etape. În primă fază, judecătorii au respins solicitarea lui Liviu Dragnea, care susținea că alegerea Vioricări Dăncilă în fruntea PSD a fost făcută ilegal, având în vedere că la vot au participat și reprezentanții filialei din Teleorman, entitate implicată în dosarul în care Liviu Dragnea a ajuns la închisoare.

Cu toate acestea, Liviu Dragnea nu are prea multe șanse în fața instanței, având în vedere că alți judecători s-au pronunțat deja în defavoarea fostului lider PSD.