În acordul semnat de statele membre UE, toate companiile care produc alimente după standarde diferite de calitate vor fi sancționate. Legislația românească preia practicile europene și sancționează companiile care produc alimente după standarde diferite de calitate.

Liviu Dragnea a anunțat că firmele care recurg la acestă practică pot primi o amendă de 4% din cifra de afaceri.

„Lucrurile nu sunt complicate aici, am anunţat-o înainte de a o depune pentru că, mă rog, am auzit prostiile spuse de Orban care nici măcar nu ştie ce vorbeşte şi a încercat să mintă, ca de obicei, despre ceea ce s-a întâmplat în Parlamentul European. La iniţiativa doamnei Maria Grapini, s-a realizat o dezbatere pe dublul standard, la iniţiativa dumneaei s-a finalizat şi raportul care dă posibilitatea statelor membre să poată interveni cu autorităţile naţionale când identifică astfel de cazuri. Şi vreau să depunem în Parlament o lege care să pună în legislaţia românească procedurile de aplicat în această situaţie, inclusiv o amendă de 4% din cifra de afaceri pentru aceste firme, companii care procedează în felul ăsta”, a explicat Dragnea.

„Cei de la Protecţia consumatorului, ANPC, s-au mai trezit şi au început să dea amenzi. Sper să pună ordine în această zonă de comerţ şi în această procedură care nu poate fi acceptată în România”, a completat Dragnea.

Proiectul de lege pentru sancționarea companiilor care produc alimente după standarde diferite va fi depus în Parlament de către Liviu Dragnea.

„România nu trebuie să fie tratată ca o ţară de mâna a doua şi că este nevoie de euoparlamentari care să se bată pentru drepturile ei”, a mai declarat Dragnea.

„Poate vor în continuare să avem la Bruxelles oameni care votează împotriva propriei ţări, oameni care înjură România sau vor să avem la Bruxelles nişte oameni care să se preocupe de să avem mai multe fonduri europene în ţara noastră, România să nu mai fie tratată ca ţară de categoria a doua, aşa cum este acuma şi în principal din cauza celor de la PNL şi USR şi PLUS, care la Bruxelles denigrează ţara şi îi încurajează pe străini să ne înjure la rândul lor. Sau să avem nişte europarlamentari curajoşi, care să ştie cum, să vrea, să aibă puterea şi curajul să se bată pentru această ţară, să se bată pentru dreptul nostru de a avea aceeaşi calitate de produse pe care o au şi cei din Vest”, a afirmat Dragnea.

„De ce ar trebui românii să mănânce produse agroalimentare mai proaste decât cele din Vest? Noi suntem cobaii Europei? Noi suntem poporul pe care ei au hotărât să facă experimente? Copiii noştri trebuie să fie ghiftuiţi cu legume şi fructe, practic sunt otrăvite dacă vorbim de chimicale. Sau să se bată acolo cum s-a bătut şi Maria Grapini, şi aşa cum o să facem şi noi în Parlament să dăm o lege ca să pedepsim orice firmă nemernică străină, şi chiar şi românească, care îşi va permite să vândă în această ţară produse care nu sunt de aceeaşi calitate ca cea din Vest sau produse care nu corespund”, a precizat Liviu Dragnea.