„Codul Administrativ să se adopte prin ordonanţă de urgenţă într-o perioadă rezonabilă şi, pentru că s-a tot vorbit despre justificarea urgenţei pentru ordonanţele fantomă, dau acum doar trei motive pentru urgenţa unei ordonanţe pe Codul Administrativ. Este în Codul Administrativ o propunere, prevederea ca procedurile pentru atestarea domeniului public al localităţilor să fie mult simplificate. Acum durează între un an şi doi ani. Care este efectul? România pierde sute de milioane de euro pentru că autoriăţile locale nu îşi pot atesta domeniul public ca să depună proiecte pe fonduri europene” a spus Dragnea.

Dragnea a mai explicat, de asemenea, că un al doilea argument este reprezentat de prevederea conform căreia din redeverențele primite de către stat de la firmele care fac exploatări de suprafață precum cariere sau balastiere, 80% vor rămâne la administrațiile locale.

„Astăzi, vin camioane, încarcă balast, trec prin sate, se crapă casele oamenilor şi comunitatea nu are niciun câştig, doar neajunsuri. Asta înseamnă miliarde care nu ajuns la comunităţile locale şi orice zi de întârziere este un deserviciu pentru ei” a spus ţinut Dragnea.

Potrivit liderului PSD, viitorul Codului Administrativ prevede, de altfel, descentralizarea concursurilor pentru administrația publică locală  „să nu mai stea cu lunile la Agenţia Funcţionarilor  Publici”.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților a mai transmis că a doua decizie luată în Comitetul Executiv al partidului vizează reorganizarea ministerelor, potrivit News.ro.