”Azi este a doua zi de luni, a doua valiză. Un localnic din Sibiu a zis că a găsit-o în curte și a dat-o unui prieten care a dat-o altui prieten. Aici sunt niște stick-uri pe care o să vi le oferim. Românii au drept legitim să știe cine este și ce a făcut cu adevărat acest personaj. Ce vedem la acest preşedinte e fake, e fals. E doar o imagine falsă, este un personaj de carton pus în vitrină de statul paralel.”, a declrat Dragnea.

Liviu Dragnea a spus că, în timp ce vorbeşte despre penalii cocoţaţi în fruntea statului, Klaus Iohanis este, el însuşi, cocoţat în fruntea României. În acelaşi timp, a prezentat un filmuleţ, despre care susţine că este realizat de el. Clipul are un generic de breaking news şi vorbeşte despre declaraţiile de avere incomplete ale preşedintelui.

Liviu Dragnea a spus şi că şeful statului ar fi fost descris, de unii dintre procurorii care l-au anchetat, drept şef de clan mafiot.

”Procurorii nu au cercetat, l-au protejat. Alte dosare au fost spălate, altele închise. Cred că o să mai urmeze să apară informații despre acest preşedinte care e un presedinte fals, mincinos și care e dovedit că a comis niște infracțiuni. Săptămâna viitoare voi veni cu a treia valiză.”, a mai spus liderul PSD.

Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia a făcut o centralizare a dosarelor deschise, în ultimii 18 ani, în care a fost implicat actualul preşedinte al României. Majoritatea vizează presupuse ilegalităţi comise în calitate de primar al Sibiului, funcţie pe care a ocupat-o între anii 2000 şi 2014.

10 dintre dosare au fost închise cu soluţii de neîncepere a urmăririi penale. Acuzaţiile au fost de fals, abuz în serviciu sau neglijenţă, legate de retrocedarea unor bunuri sau de acordarea unor contracte.

Trei dosare au fost la DIICOT, iar două la DNA. Printre ele, şi cel în care Klaus Iohannis a avut calitate de învinuit după vechiul cod penal, suspect după actualul, dar care în 2009 a fost închis.

Încă două dosare au ajuns la Parchetul General. Într-unul dintre ele, din 2013, clasarea a fost semnată de procurorul Cristian Aurel Lazăr. Celălalt este în lucru şi în el a fost citată, în calitate de martor, Carmen Iohannis, scrie Digi24.ro.