''Mâine vom avea un Birou Permanent Reunit pentru a repartiza la Comisiile de buget-finanţe din Cameră şi Senat cele două ordonanţe de rectificare bugetară din anul 2016, cea din august şi cea din noiembrie. Pentru că până astăzi aceste ordonanţe nu fuseseră repartizate la comisiile de specialitate. O să le cerem Comisiilor de specialitate buget-finanţe, înainte de a întocmi raportul, să se constituie în comisii de anchetă şi să facă o anchetă asupra procedurii şi asupra veridicităţii datelor care au stat la baza celor două rectificări pozitive'', a spus Dragnea, conform Mediafax.

El a susţinut că ''gaura'' de miliarde este diferenţa dintre veniturile prognozate şi cele realizate. Liderul PSD a precizat că, în conformitate cu programarea iniţială, la adoptarea bugetului pentru 2016 veniturile era estimate pe final de an la 231,1 miliarde lei, iar la sfârşitul anului veniturile au fost de 221,1 miliarde lei, mai puţin cu 10 miliarde.

''Problema serioasă la care Comisiile de buget finanţe trebuie să găsească răspuns audiindu-i pe toţi cei care au fost pe acest circuit este cum s-a putut ca în august şi noiembrie, în condiţiile în care veniturile se vedea că sunt mai mici, să facă două ordonanţe de rectificare pozitivă'', a adăugat Dragnea, explicând că procedurile pentru constituirea unei comisii de anchetă propriu-zise ar dura prea mult.