Potrivit unor surse politice, Liviu Dragnea, ar fi vorbit luni și marți cu Olguța Vasilescu și ar fi nemulțumit de logodnicul acesteia, Claudiu Mnada, șeful Comisiei SRI din Parlament.

PSD i-ar fi dat termen până luni, 18 februarie, lui Iohannis pentru luarea unei decizii cu privire la noii șefi de la Transporturi și Dezvoltare. 

Conform unor surse citate marți de Hotnews, Claudiu Manda ar fi fost parte din “trocul” stabilit la vârful PSD după retragerea Olguței Vasilescu: Manda ar urma să figureze pe lista partidului la europarlamentare.

Pe lista de nume vehiculate ca înlocuitori ai Olguței Vasilescu, se află Felix Stroe (Constanța) – lider județean, fost ministru al Transporturilor, Gheorghe Șimon (Maramureș) – fost ministru al Economiei sau Marcel Ciolacu (Buzău) – lider județean, fost vicepremier.

Fosta titulară de la ministerul Muncii s-ar putea regăsi pe lista scurtă a lui Liviu Dragnea pentru comisari europeni, potrivit Realitatea TV.

Bugetul SRI a generat și un nou conflict în interiorul PSD. Așa s-au încins spiritele între Liviu Dragnea și Claudiu Manda.

Liderul PSD nu iartă ruşinea păţită noaptea trecută, când amendamentul său privind finanţarea programului Vitamina D din banii SRI a fost respins.

Potrivit unor surse social-democrate, Dragnea şi-a avertizat colegii deputaţi şi senatori că va supune din nou amendamentul celebru la vot, de această dată în plen, ca să vadă cu ochii lui cine nu îl votează, conform Realitatea.ro.